Хижа „Първи Партизан“


Хижа „Първи Партизан“ разполага с леглова база от 15 места, разположени в пет стаи. От втория етаж на хижата се разгръща цялото величие на Долината. Като на карта, пред очите си ще видите язовир Копринка, полетата с розови масиви, земята напоена с история от тракийските владетели.

На всеки етаж има баня със санитарен възел. Хижата е със свободен достъп до WiFi и сателитна телевизия. Сградата е напълно водоснабдена, електрифицирана, а отоплението е с камина с водна риза.

Имате възможност да приготвите сами вашите ястия в напълно обзаведена и оборудвана кухня – с хладилник, фурна и котлони, кафе машина, тостер и външно барбекю. А за весели вечери, хижата разполага с механа за големи, весели компании.

Външната част на хижата предлага беседки за отдих, за време за кафе или чай. За щастие и веселие на малчуганите, за още по-щури игри има катерушка с пързалки.

В двора има и построена атракция – наблюдателна кула „Орлово гнездо“, от която се открива живописна панорама. Изградена през 2019г., кулата наподобява истински скали и орлово гнездо с реални размери. Скулптурата на орел, която е поставена на кулата е дело на известен казанлъшки майстор.

Хижа „Първи Партизан“ е достъпна за автомобили целогодишно, с паркинг за посетителите.